Home

Parketvloeren

Onderhoud

Gezond binnenklimaat

Vloerverwarming

Vloerkoeling

Warmtegeleiding

Installatievoorschriften

Opstookprotocol

Milieubewust

Duurzaam

FAQ

> Over ons

> Reviews

> Sponsoren

> Blog

> Activiteiten

Een parketvloer van hout, bamboe of kurk is echt, uniek, mooi en gaat veel langer mee

Kies je voor echt dan kies je voor duurzaam

Hout, bamboe en kurk zijn natuurproducten. Elk vloerdeel is uniek. Het materiaal, oppervlaktebewerking, afwerking en legwijze geven elke parketvloer een unieke uitstraling.

Een echt eiken visgraat parketvloer is duurzaam

Een parketvloer gaat een leven lang mee

Zijn natuurlijke uitstraling maakt de parketvloer tijdloos. Je kunt kiezen uit talloze natuurlijke materialen, patronen en kleuren. Jouw vloer blijft jarenlang mooi en door het gebruik ontwikkelt de vloer steeds meer karakter, waardoor hij in de loop der tijd alleen maar mooier wordt.

Een parketvloer van hout, kurk of bamboe gaat veel langer mee dan vloeren van andere materialen. Zo zie je prachtige houten vloeren in kastelen en landhuizen die al generaties lang in gebruik zijn. Mocht er toch een beschadiging zijn dan is dat makkelijk te herstellen. Een vakman zorgt dat je daar niets meer van terug ziet. Bij een toekomstige uitbouw kan je de vloer laten aanhelen. Dat kan niet bij andere materialen en is ook weer een mooi duurzaam voordeel.

Mocht je op een gegeven moment toch uitgekeken zijn op de vloer dan maak je hem helemaal anders door hem opnieuw te laten lakken of oliën. Zo heb je met minimale kosten en inspanningen een hele nieuwe duurzame vloer.

Een échte parketvloer is duurzaam

Een échte parketvloer gaat een huizenleven lang mee

De meest gestelde vragen over duurzaamheid en parketvloeren:

Hoe lang gaat een parketvloer mee?

Een parketvloer kan een levenlang meegaan, mits je deze op de juiste manier onderhoudt. Wacht niet tot de vloer helemaal is versleten maar zorg ook tussentijds voor een opknapbeurt.

Een geoliede vloer hoef je in principe nooit meer te schuren.

Een gelakte vloer kan je tussentijds laten opschuren. Hierbij wordt alleen de laklaag opgeschuurd en opnieuw aangebracht. Het hout zelf wordt hierbij niet afgeschuurd. Kleine krassen uit de toplaag zullen hierbij verdwijnen en na de nieuwe laklaag ziet de vloer er weer als nieuw uit.

Is de vloer erg beschadigd dan kan er grondig worden opgeknapt. Er wordt ongeveer 0,7mm hout weggeschuurd bij deze opknapbeurt. Gemiddeld wordt dit eens per 15 jaar gedaan. 

Het schuren van een parketvloer is een specialistische klus. Wij adviseren om dit altijd door een erkende parketspecialist te laten uitvoeren. 

Is een vloer van kurk duurzaam?

Jazeker! Een vloer van kurk is heel duurzaam. Kurk komt van de kurkeik. Deze groeit in Zuid-Europa. Het kurk kan meerdere keren van de kurkeik worden geoogst en hierdoor is een kurken parketvloer heel duurzaam.

Is een bamboe parketvloer duurzaam?

Bamboe is na verwerking zeer hard en duurzaam. De vloeren blijven heel lang mooi en stabiel. Hierdoor kunnen bamboe vloeren ook worden toegepast in zware projecttoepassingen.