Home

Parketvloeren

Onderhoud

Gezond binnenklimaat

Parketwinkels

Vloerverwarming

Warmtegeleiding

Milieubewust

Duurzaam

Inspiratie

FAQ

> Over ons

> Reviews

> Sponsoren

> Blog

> Activiteiten

De parketvloer blijft veel langer aangenaam dan andere vloerafwerkingen zoals tegels

Getuigenis van Kelly Heuker of Hoek

Ruim 4 jaar geleden ging Kelly samen met haar vriend in haar gloednieuwe 2 onder 1 kap woning in het oosten van het land wonen. Inmiddels wonen ze daar met heel veel plezier, met z’n drietjes. ‘8 maanden geleden hebben we een zoon gekregen’ legt Kelly uit.

Het huis is goed geïsoleerd ‘maar we hebben nog wel een ketel op gas’ zegt Kelly. ‘Daarin waren we vast ongeveer de laatste nieuwbouwwoningen in Nederland’.

Kelly is productmanager voor gietvloeren bij een internationale producent van producten voor de installatie en renovatie van alle soorten vloeren. Kelly wilde dus graag een gietvloer. Maar haar vriend wilde liever iets natuurlijks. Hij wilde de warme, levendige uitstraling van hout. ‘Daar ben ik nu heel blij mee’ zegt Kelly.

‘Ik vind de combinatie hout met gietvloer erg mooi. We hebben nu een gietvloer in de keuken en berging en deze sluit met een profiel aan op de eiken visgraat parketvloer in de kamer. Het grote voordeel van de parketvloer is dat je er veel minder op ziet. Op blote voeten voel je de warmte van de buizen veel beter bij de gietvloer maar de houten vloer blijft veel langer aangenaam, ook nadat de thermostaat is afgeslagen. De tegels en de gietvloer voelen dan snel koud aan.

Kelly en haar vriend hebben op de gehele begane grond vloerverwarming. Ook in de hal waar tegels liggen. Boven hebben ze alleen in de badkamer vloerverwarming, ook met tegels. De parketvloer is een duoplank met eiken toplaag. Deze is rechtstreeks verlijmd op de ondergrond.

De vloer is afgelakt met whitewash.