Home

Parketvloeren

Onderhoud

Gezond binnenklimaat

Parketwinkels

Vloerverwarming

Warmtegeleiding

Milieubewust

Duurzaam

Inspiratie

FAQ

> Over ons

> Reviews

> Sponsoren

> Blog

> Activiteiten

Ik heb er spijt van dat ik in de keuken niet heb gekozen voor parket

Getuigenis van Monique uit Nieuw Vennep
Monique woont samen met haar man en 3 kinderen (16,18 en 19 jaar) sinds 2011 in Nieuw Vennep. De hele wijk zit op een warmtepomp met aardwarmte. Als ze de temperatuur in de woning willen wijzigen dan zit daar een vertraging op van 6 uur, dat is wel eens vervelend. Gelukkig hebben ze ook een gashaard, die op extreem koude dagen kan zorgen voor wat extra warmte.

‘In de woonkamer hebben we gekozen voor een parket van verouderd, gerookt eiken. Een prachtige vloer. Deze is vast verlijmd op een mozaïek van eiken. In de keuken hebben we verouderd natuursteen. Dit ligt ‘koud’ tegen elkaar aan want we hebben een open keuken. Beide vloeren zien er heel mooi uit, nog steeds, en er zijn al aardig wat feestjes op gevierd. Maar ik heb er wel spijt van dat we in de keuken niet gekozen hebben voor parket. Met name zomers is het in de keuken echt té koud! Ik kan daar onmogelijk met blote voeten lopen vanwege de vloerkoeling. En in de woonkamer is het dan aangenaam op de houten vloer.’

In de hele wijk zijn geluiden te horen van bewoners die moeite hebben met het vinden van de juiste temperatuur in de woning. Met name boven. Daar is het vaak te warm. Daarom verrijzen op steeds meer woningen airco’s. Dat is zonde. ‘Het systeem met de aardwarmte is gewoon moeilijk te reguleren, ongeacht welk type vloerafwerking men heeft gekozen’.

Daarnaast vind ik de luchtvochtigheid in huis wel een flinke klus. Onze luchtbevochtiger staat altijd aan en het is veel werk om die steeds te vullen. Ik hoorde laatst van een vertegenwoordiger dat er inbouw systemen mogelijk zijn die je niet meer hoeft te vullen. Dat lijkt mij een uitkomst.’.