Home

Parketvloeren

Onderhoud

Gezond binnenklimaat

Parketwinkels

Vloerverwarming

Warmtegeleiding

Milieubewust

Duurzaam

Inspiratie

FAQ

> Over ons

> Reviews

> Sponsoren

> Blog

> Activiteiten

Door te kiezen voor een Hongaarse Punt met ‘lange benen’ lijkt onze kamer optisch breder

Getuigenis van Dennis van Kessel uit Haarlem
In een mooie oude woning in Haarlem woont Dennis met zijn vrouw en 2 kinderen. De woning dateert uit 1901. Toen gekozen werd voor een 6 meter lange aanbouw is de hele begane grond onder handen genomen. De houten vloerbalken zijn vervangen door betonnen balken met betonnen broodjes. En de woning is van onderaf geïsoleerd. ‘Dat is wel nodig met de huidige energieprijzen’ zegt Dennis.

Op de begane grond is gekozen voor traditionele vloerverwarming. Hier overheen is een ca 6 cm dikke zwevende zandcement dekvloer gestort. Voor de afwerking is gekozen voor een Tapis parket. ‘Een Eiken Hongaarse Punt, getrommeld en wit geolied. Een hele mooie vloer. Het was de keuze van mijn vrouw. Hongaarse Punt is helemaal van deze tijd. Heel hip. En doordat we gekozen hebben voor delen van 7cm breed en 58 cm lang (lange benen :- ) lijkt de relatief smalle woonkamer optisch breder. Wij hebben gekozen voor parket vooral omdat we dat heel erg mooi vinden. Maar ook omdat het beter is voor het milieu’.

Vanwege de hoge energieprijzen en de lagere milieubelasting hanteren ze een water temperatuur van 32 graden in de vloerverwarmingsleidingen. ‘En ik denk dat deze doorvoertemperatuur nog wel lager kan. We krijgen het veel beter warm dan we hadden verwacht. De klok thermostaat staat vast op 19,5graden.

De temperatuur in mijn woonkamer is dan continue 21,5/22 graden.

Op dit moment hebben we boven nog geen vloerverwarming. Natuurlijk wel al parket. Bij een volgende verbouwing gaan we zeker weten op de bovenverdieping ook vloerverwarming aanleggen.’