Home

Parketvloeren

Onderhoud

Gezond binnenklimaat

Parketwinkels

Vloerverwarming

Warmtegeleiding

Milieubewust

Duurzaam

Inspiratie

FAQ

> Over ons

> Reviews

> Sponsoren

> Blog

> Activiteiten

Waarom een bamboe vloer een slimme keuze is voor jouw huis

Duurzaam, Stijlvol en Onderhoudsvriendelijk. 

Ben je op zoek naar een vloer voor je nieuwe woning? Of ben je aan het renoveren en wil je een vloer die niet alleen mooi is, maar ook vriendelijk voor het milieu? Overweeg dan eens een bamboe vloer! Niet alleen ziet een bamboe vloer er prachtig uit, maar hij heeft ook veel duurzame voordelen.

1.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Bamboe is een zeer milieuvriendelijk materiaal. Het is CO2-neutraal of zelfs beter gedurende zijn hele levensduur. Dit betekent dat het gebruik van bamboe helpt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Maar waarom is bamboe zo groen?

Bamboe behoort tot de grassoorten en staat bekend als de snelst groeiende plant ter wereld (ja, dat klopt, volgens het Guinness World Record boek!). Bamboestammen groeien vanuit een ondergronds wortelsysteem en na slechts vijf jaar kunnen ze geoogst worden, terwijl de rest van de plant blijft groeien. Dit betekent dat je bamboe kunt oogsten zonder het hele bos te kappen – een geweldige manier om de natuur te behouden!

2.

Lange levensduur en kwaliteit

Bamboe staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. Een goed onderhouden bamboe vloer kan tientallen jaren meegaan zonder zijn charme en functionaliteit te verliezen. Bovendien is bamboe keihard en zeer bestand tegen slijtage, wat het ideaal maakt voor drukbezochte ruimtes in je huis.

3.

Geschikt voor vloerverwarming

Een ander groot voordeel van bamboe vloeren is dat ze uitstekend geschikt zijn voor vloerverwarming. Bamboe heeft een goede thermische geleidbaarheid, wat betekent dat het efficiënt warmte doorlaat en, als natuurlijk materiaal, de warmte ook langer vasthoudt. Zo kun je genieten van een warm en comfortabel huis, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar.

4.

Eenvoudig onderhoud

Niemand houdt van urenlang schoonmaken en onderhouden van vloeren. Gelukkig is een bamboe vloer heel eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is meestal voldoende om je vloer er als nieuw uit te laten zien.

5.

Prachtig en veelzijdig

Laten we eerlijk zijn, het uiterlijk van je vloer is minstens zo belangrijk als de duurzaamheid. Bamboe heeft van nature een lichtbruine kleur met een geeltint. Door bamboe te behandelen met stoom, veranderd de kleur. Een lichte stoombehandeling maakt de kleur intenser en doet de geeltint verdwijnen (Ecru), terwijl een behandeling bij hogere temperaturen en druk een warme, bruine kleur (Caramel) oplevert.

Met een breed assortiment van grote en kleine planken kun je de afwerking kiezen die bij jouw stijl en wensen past. Of je nu houdt van een moderne, strakke uitstraling of een meer traditionele look, er is altijd een bamboe vloer die perfect bij jouw interieur past.

Conclusie

Een bamboe vloer biedt een mooie, duurzame en milieuvriendelijke optie voor je huis. Met zijn lange levensduur, eenvoudige onderhoud en veelzijdigheid in stijl, is bamboe een slimme keuze voor iedereen die een nieuwe vloer zoekt. Bovendien draag je bij aan het behoud van onze planeet. Dus waar wacht je nog op? Kies voor bamboe en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft!